Як зробити попкорн з кукурудзи

М’які і білі квіточки , їх ароматом наповнені кінотеатри , всі розуміють , що мова йде про попкорн . Попкорн готують із зерен кукурудзи , але зерна не кожній кукурудзи підійдуть , потрібна саме « вибухаюча ».

Попкорн відомий вже багато тисяч років. Сліди його виявлені у всіх частинах світу . Європейці вперше спробували ці повітряні зерна в 17 столітті , їх пригостили індіанці , і після цього попкорн часто використовували в приготуванні їжі. З нього варили пиво і супи , обсмажували зі спеціями. Навіть використовували для прикраси волосся . З тих пір пройшло багато часу , але попкорн не втратив своєї популярності. Він став невід’ємною частиною кінотеатрів.

Він не складний у приготуванні в домашніх умовах. Перед приготуванням помістіть його на пару годин в морозильник. Сковороду розжарити , висипати на неї охолоджені зерна кукурудзи і полити будь-яким харчовим маслом , важливо , щоб все зерна були вкриті маслевою плівкою , для цього просто кілька разів нахиліть сковорідку.

Після повертаєте сковороду назад на вогонь. Накриваєте все кришкою і затикаєте вуха , тріск лунатиме ще той. Не знімайте кришку поки не переконаєтеся , що всі зерна лопнули , інакше він буде літати по всій кухні . Відкриваєте кришку і висипаєте готові повітряні зерна в глибоку миску , за бажанням приправляєте сіллю або цукром.
Є ще й інший спосіб приготування попкорна. Зерна так само охолоджуються в морозилці , висипаються на розпечену сковорідку разом з сіллю. Після того як всі зернятка лопнули , посипаєте їх стружкою попередньо замороженого вершкового масла.

І , напевно, самий просто і зручний спосіб приготування , це купити попкорн для приготування в мікрохвильовій печі. У неї просто поміщається спеціальний пакетик із зернами , виставляється певна температура і час , зернятка вибухають в спеціальному пакеті. Головне не порушити цілісність упаковки , інакше попкорн буде вибухати за її межами.

Діставайте і насолоджуєтеся щойно приготованим попкорном .

Like this post? Please share to your friends: