Як приготувати суші

Приготувати суші в дома достатньо просто. Навіть якщо в перший раз вони вийдуть не такими гарними, як в ресторанні, смакові якості від цього вони не втратять. Головне не бійтесь починати.

Для того щоб приготувати суші вдома вам, читачі Добрих порад, потрібно:

  • рис,
  •  рисовий оцет,
  • філе лосося або будь-якої іншої риби,
  • васабі,
  • гострий ніж, якщо немає тоді потрібно підточити. :)

Отже, як приготувати суші?

Як не дивно, але найважливішим компонентом в суші є не риба, а саме рис. Від того, наскільки правильно він приготований, залежить смак приготованих суші. Рис краще купувати спеціальний з короткими і закругленими зернами. Від використання звичайного рису краще відмовитися, так як він занадто сухий і з нього складно що-небудь ліпити.

Якщо необхідно приготувати суші для двох людей, то однією невеликою чашки рису буде достатньо. Рис необхідно насипати в каструльку, залити холодною водою і почати перетирати руками, для того щоб від зерен відокремилося дрібне сміття. Якщо рис не промити, то на ньому залишиться липкий шар крохмалю, що абсолютно неприпустимо для суші.

Промивати рис необхідно до тих пір, поки вода не стане прозорою. Далі рис потрібно помістити в глибоку каструлю і залити водою з розрахунку 250 мл на чашку рису.

Вареному рису потрібно дати час, щоб він настоявся. Поки рис настоюється можна приготувати для нього заправку. Для цього потрібно 30 гр цукру, 50 мілілітрів рисового оцту і 10 г солі. Сіль і цукор необхідно розчинити в оцті.

Далі заправку і рис потрібно з’єднати разом і акуратно перемішати.

Поки рис остигає, людина повинна зайнятися нарізкою риби. Чим щільніше філе риби, тим тонше повинна бути нарізка.
Тепер з практично охололого рису необхідно сформувати нігірі. Для того щоб рис не прилипав до рук, вони постійно повинні бути вологими. Для приготування однієї нігірі знадобиться 1,5 столової ложки рису, який необхідно зім’яти в долонях, надавши йому овальну форму.

Далі вказівним пальцем потрібно зачерпнути трохи васабі, промазати їм шматок риби і покласти зверху рис. На рисі пальцем залишити невелику вм’ятину, поміняти руки і натиснути пальцями на всю поверхню рису.

Після цього потрібно акуратно повернути нігірі таким чином, щоб риба опинилася зверху. Далі необхідно стиснути форму з торців і притиснути рибу щільніше до рису.

Тепер ми знаємо як приготувати суші, приємного вам апетиту, добрі люди!

Like this post? Please share to your friends: