Салат «Мімоза»

Святковий стіл не обходиться без холодних закусок. Одним з видів холодних закусок і є салати. Рецептів салатів величезна кількість, але їх всіх об’єднує те, що це суміш різних нарізаних продуктів з’єднаних яким-небудь соусом. Салати поділяються на види залежно від їх основного складового продукту, наприклад: м’ясні, рибні, овочеві і так далі.

Поєднуючи окремі компоненти можна отримати нове гармонійне блюдо. А правильно підібраний соус ще більше посилить його смак. Салати повинні бути смачними і красиво оформленими. Так як вид красивою їжі покращує апетит. Розглянемо рецепт рибного салату. Основою його можуть бути рибні консерви з додаванням олії або у власному соці, відварна нежирна риба. Але найпопулярніший рецепт салату мімоза з горбушею. Назву салат отримав через схожість з квіткою мімози.

Рецептів цього салату безліч, кожна господиня готує його по-своєму. Ось один з варіантів. Нам потрібно: 5 яєць, 1 банка консервованої горбуші, 100г твердого сиру, 2шт. ріпчастої цибулі, 100г вершкового масла і майонез. Розминаємо горбушу вилкою, яйця відварюємо, відокремлюємо білок від жовтка. Натираємо білок і сир на великому тертці. А цибулю дрібно нарізаємо і обкладаємо окропом, щоб видалити гіркоту. Масло кладемо в морозильник і дістаємо тільки перед формуванням салату.

Беремо блюдо і викладаємо шари салату: 1 шар – натертий білок, 2 шар – натертий сир, 3 шар – півбанки консервів горбуші, 4 шар – цибуля, 5 шар – промазати майонезом, 6 шар – на великій тертці натираємо шар вершкового масла прямо над салатом , інакше шар не розподілиться рівномірно, 7 шар – півбанки консервів горбуші, 8 шар – верх і боки добре змастити майонезом, 9 шар – на дрібній тертці жовтки натерти прямо на салат зверху і на боки.

Після формування салату, потрібно поставити його в холодильник до подачі на стіл. Щоб салат добре просочився, але не розтануло всередині масло. Все, салат готовий. Готується він дуже швидко, але і на столі довго не застоюється.

Like this post? Please share to your friends: