Рецепт з приготування баклажанів

Існує багато самих різних способів приготування страв з баклажана. Баклажан – не тільки дуже смачний, але і дуже корисний.

Сьогодні пропоную Вам приготувати баклажани, фаршировані гречкою, грибами і беконом. Ця страва дуже смачна, ситна і неймовірно ніжна. Всі ми знаємо смак гречаної каші з грибами, а бекон додасть пікантність смаку. До речі, якщо у Вас немає бекону, то нічого страшного, використовуйте шинку.

Отже, давайте почнемо.

Для приготування 6 порцій знадобляться наступні інгредієнти:

• 1 кг баклажанів (також можна використовувати кабачки або цукіні)
• 150 г грибів
• 100 г гречаної крупи
• 100 г бекону або шинки
• 100 г цибулі
• 100 г сиру
• сіль (за смаком)
• перець (за бажанням)

Відваріть гречку до готовності. Потім розріжте баклажани на 2 рівні частини, щоб вийшло щось на зразок чашок, м’якоть дістаньте і наріжте кубиками. Після цього дрібно наріжте цибулю, а гриби краще нарізати невеликими кубиками. Також наріжте бекон і обов’язково трохи обсмажте його на сковороді без масла. Потім додайте цибулю і ще трохи обсмажити. Потім додайте на сковороду гриби, баклажани, ще раз добре перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. Смажте цю суміш близько 15 хвилин на середньому вогні. Далі додайте відварену гречку, ще раз перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Дайте суміші трохи охолонути. У цей час натріть сир, бажано на дрібній тертці або можете подрібнити сир в блендері з використанням спеціальної насадки. Баклажани розкладіть на формі для запікання і нафаршируйте баклажани гречкою з грибами, зверху посипте сиром. Після цього, поставте баклажани в духовку на 30-49 хвилин.

Смачного!

Поділися з друзями доброю порадою:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.


6 × сім =

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>